Bilder från våra aktiviteter.

Svenska KennethKlubben höll 2023 års Riksårsmöte i Jönköping den 23 mars 2024. Här offentligjordes också Årets Kenneth 2023, Kenneth Alness. Läs mer om honom här ….

Riskårsmötet började traditionsenligt med ärtsoppa, punsch och dryck. Därefter hölls årsmötes förhandlingar och den nya lokala KennethKlubben Östergyllen blev formellt godkänd, tillsammans med den nya klubben Kenneth 4 Kenneth där medlemmar som idag inte tillhör någon klubb skall vara medlemmar i. Ingen medlem skall vara utan en klubbtillhörighet. Under eftermiddagen spelades bowling, några var på närliggande Spa tillsammans med partners som också var inbjudna till festligheterna. På kvällen intog en god middag under glada tillrop med sång, historieberättande och ett föredrag av Årets Kenneth, vad han har gjort under alla sina yrkesverksamma år och som var grunden till utmärkelsen.


KennethKlubben Framsidans 2024 års bouletävling.

Årets bouletävling hade lockat åtta villiga klotrullare. Platsen för dramat var Boulebar och vi börjar som sig bör med att äta. Nästan alla tog Parisare. Baran Andersson och Lindblom vågade gå utanför det mönstret. Smakligt och gott. Till efterrätt vågade sig några på Créme Brulée med. Fulla i magen gav vi oss så ut på grusbanorna för att duellera. Åtta personer blev fyra tvåmannalag. Olsson och Thorén, Andersson och Kullberg, Lindblom och Johansson samt Gärdmark och Alvén.
Första matchen mellan Olsson och Thoren mot Andersson och Kullberg slutade hela 13-0. En så kallad jordskredsseger. I andra matchen var det jämnare men till slut tog Lindblom och Johansson hem det.
Vinnarna mötte vinnarna och förlorarna förlorarna för att fåen fin prisstege. Tyvärr fick jag aldrig reda på hur det gick i matchen om tredjepris så det står skrivet i stjärnorna.
Finalen så där gick Anderson och Kullberg upp i ledningen men ett par dåliga omgångar gjorde att motståndarna kom ikapp och gick förbi. I ett desperat försök vid ställningen 8-6 till Johansson och Lindblom försökte sig Andersson på ett kast för att få fler poäng än bara det som låg närmast. Sista klotet i omgången. Och där lyckas han slå undan sitt egna lags klot och ge motståndaren poäng istället. Efter det kom de aldrig riktigt ikapp utan Lindblom och Johansson kunde vinna komfortabelt med 13-8. Läs mer…

vinnare_2023 Bowling Framsidan

KennethKlubben Framsidans öppna Bowlingmästerskap 2023.

Torsdag 26 oktober var det åter dags att spänna musklerna i den ädla sporten Bowling. 6 st Kenneth hade hörsammat kallelsen och därmed fylkats i Majornas Bowlinghall. Efter sedvanlig vätske-balansering startade bataljen. Glädjetjut blandades med svordomar, förklaringar gavs på varför det gick som det gick, o.s.v. Kort sagt. Allt var som vanligt. Efter en timmas kamp i svett och tårar skingrades röken, och det stod klart att vi hade fått en ny mästare. En relativt ny medlem i SKKF, nämligen Kenneth#3066 Johansson.

 

KennethKlubben Söderslätts, 2023 års lokala KennethMästerskap.

Lördagen den 2 sept strålade solen från en klarblå himmel då samlades 10 st Kennethpå Bulltofta rekreationsområde för att utkämpa kampen om att vinna klubbens åtråvärda pokal. Årets tävlingsgren var Frisbeegolf. Lite historia. Sporten utvecklades och formades på 1970-talet och målet är att slutföra varje hål på minst kast. Discgolf är lätt att börja med samtidigt som den är hälsosam och även billig i jämförelse med många andra sporter. Den ger konditionsträning av över- och underkroppen, aerob träning och mental stimulans perfekt för Kenneth. Under ledning av Svante och Bujar fick vi en introduktion om hur man skulle kasta m.m. Svante och Bujar var också tävlingsledare under spelets gång. De gjorde ett fantastiskt jobb och uppmuntrade/berömde alla deltagarna oavsett om kasten var bra eller dåliga. Tävlingen skedde på en korthålsbana med 8 hål (korgar). Vi spelade med en drive och en puttfrisbee. Efter hand som spelet fortgick blev alla spelare bättre och bättre. Efter spelet slut visade det sig att vi hade 2 st spelare på samma poäng 37. #123 Mattisson och #148 Larsson. Efter särspel stod #148 Larsson som vinnare av KennethKlubben Söderslätts Kenneth Mästerskapen 2023. Efter fika, tackade klubben Svante och Bujar för hjälpen att genomför årets Kennethmästerkskap 2023.


Svenska Kennethklubben Söderslätt besöker Nostalgicafé The 50`s i Tryde, Tomelilla 29 juli 2023

Svenska Kennethklubben Söderslätt besöker Vallåkraträffen 20 aug 2023

Ny KennethKlubb i Östergötland. Svenska KennethKlubben hade en träff på Frimis i Linköping den 18 aug. Ämnet för träffen var att bilda en lokal Kennethklubb för Östergötland. Alla närvarande tyckte att det är en bra idé och första steget i att starta denna klubb togs på mötet. Namnet på den nya klubben är Svenska KennethKlubben Östergyllen. Mötet beslöt sedan också att ha ett nytt möte den 15 november på Frimis i Linköping. Kontaktperson för den nya KennethKlubben Östergyllen är Kenneth Tonhammar, kenneth.tonhammar@outlook.comUppstartskvallen-av-Ostergyllen